General, Nak Feedback Pls,

BER DOT MY SEMULA walau masih error…

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

Beberapa hari lalu….

Kini… walau agak slow… mungkin slow sebab blog ni berat kot…
Alhamdulillah… Thanks to 

Tapi, sentiasa macamni la pulak…

bila nak klik kat ‘your changes have been save.View Blog’ selepas save untuk edit blog/widget.
Update : Blog dah okay 🙂 tapi… sekejap ok, sekejap tak… haish…


Dah baca, moh le komen…. Anda memang hebat, hensem dan cun sebab sudi komen kat entri ni. Terima kasih ya… 🙂

0
General, KeluargaKU,

LAHIRNYA MEMBAWA JUTAAN BAHAGIA

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

4/1/2020 – Abdul Latiff pada hari pertama dilahirkan. Anakku yang ke 5. Alhamdulillah… Penantian membuahkan kebahagiaan. Sebab tu lah  lama tak ber update blog ini… hehe… 

Hari seterusnya, tak payah lah gambar lagi ya… nanti sarat plak blog ni dengan gambar je….

Memandangkan hari ini adalah hari ke 4 cahayamataku ini dilahirkan, Abdul Latiff pun sedang lena… maka dengan penuh rindunya terhadap blogku ini, entri khas ku taipkan untuk pembaca dan pengikut setiaku yang baru mencecah ke 150 orang sehingga 1.52 petang ini.

Hari ni hari ke 4 Abdul Latiff dilahirkan. Dah 2 malam dia asyik meragam je. Dah 2 hari juga nurse dari klinik datang melawat. Dah 2 hari juga siap berurut. Semalam macam nak demam rasanya. Maklumla kan, lama tak berurut… Hari ni, ok sikit dah. Semalam, nurse cek temprature temprature Abdul Latiff 37.7 celcius. Suami bawa dia ke klinik dekat dengan rumah. Alhamdulillah demam dah tiada….

Kesian suami, makan pun tak lalu. Penat… Ye la, uruskan 3 org anak bersekolah, masak untukku lagi. Ambil anak yang 2 orang dari rumah pengasuh. Mana tak penat. Kalau tinggal kat rumah ni, alamat, meranalah badanku. Huhu… badan baru nak sihatlah katakan… (Arwah emak meninggal bulan 6 tahun lalu, tidak, balik kerja, arwah emak datang rumah masak. Huhu… rindu dengan masakan arwah emak. Al-Fatihah untuknya). Mungkin esok lusa, dah boleh perlahan-lahan masak sendiri kot… Sekarang pun, perlahan-lahan buat kerja rumah sikit-sikit yang termampu.

O ya, semalam, encik suami ke JPN uruskan pendaftaran dan surat beranak Abdul Latiff, kemudian beliau bergegas pula ke klinik maklumkan kelahiran pehtu hantar pula MC dan surat doktroku ke sekolah. Penatnya… Kesian suamiku. Memang suamiku amat bijak menguruskan segala-galanya bilakala isterinya ini tak berdaya. Sayang sangat-sangat dengan suamiku, cinta hatiku. Terima kasih suamiku tersayang. Kaulah segala-galanya bagiku. Anak-anak adalah kebahagiaan kita bersama. Moga kelahiran yang membawa jutaan kebahagiaan ini berkekalan ke akhir hayat. Amin….

Pss… Lama tak berblogwalking ke blog blogger lain dek hal ehwal kelahiran. Kunjungan pun tak sempat nak berbalas. Maaf juga jika penulisan tak berapa berkualiti. Entri ini sekadar pembuka bicara setelah lama meninggalkan dunia blog. Dalam keadaan sebegini, tak berani nak duduk depan PC lama-lama 🙂


Dah baca, moh le komen…. Anda memang hebat, hensem dan cun sebab sudi komen kat entri ni. Terima kasih ya… 🙂

0
General,

Segmen : Kenape mesti follow? by Paly

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

Tengok due date lambat lagi… apa lagi… joint je la dulu sementara tunggu domain setup ok, sambil-sambil siapkan edit slide power point…


1. Follow blog aku ni dan twitter aku – Atas kemahuan sendiri sebab tak wajib pun. Memang dah lama follow Paly ni, tapi hari ni baru nak follow blognya kat twitter.


2. Bukak satu entri, letak tajuk “Segmen : Kenape mesti follow? by Paly”Dah buat dah…


3. Copy url banner tak seberape kat atas tu dan backlink ke entri sini.pun dah buat gak…


4. Nyatakan pandangan korang tentang Blog Paly a.k.a KSGer iaitu blog aku niBlog Paly mudah dibuka, best, banyak plak infonya. Bahasanya santai… Yang paling best, dapat belajar cara setup domain jap tadi.


5. Jawab soalan ni ” Kenape korang perlu follow Blog Paly?”Sebab apa ek…? Mesti la sebab nak meramaikan gang dalam blog… apa lagi… kan3…? hehe…


6. Jawab soalan ni ” Kenape korang perlu follow blog aku ni?” – blog korang 🙂

1. Blog saya tak ramai followers lagi… huhuhu…

2. Sebab saya suka follow blog korang kalo korang follow blog saya balik (korang tak follow pun, dengan muka tak malunya saya follow gak korang… hehe…)


7. Post link entri kat komen di bawah.Siap dah 🙂


Pss… agak2 kalo sy buat segmen ala-ala macam segmen ni, ada orang nak joint ke?

0
General,

Segmen : Pencarian Blogger Baru

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

Pertama yang mata terlihat pabila membuka blog ialah segmen yang dibuat oleh blogger Aisyah Humaira’. Lama dah ternampak segmen ni tapi sebab terlampau sibuk dengan pelbagai hal (ewwah, ewwah… kalah PM, sibuknya tu…hehe…) hari ni baru joint segmen ni. Due datenya pada 23/12/2012. Tak lama je lagi. Tak lepaskan peluang… Rugi tak joint…. Kenapa joint segmen ni? Sebab-sebabnya seperti di bawah ni :-

  • Saya seorang blogger yang mempunyai follower tak mencecah 1000 orang. 
  • Saya telah menjadi follower blog AISYAH HUMAIRA’ & blog ilmiah PERWADAH
  • Jumlah follower semasa join segmen ini. Baru ada 97 orang sahaja.
  • Segmen ni sangat simple dan ada link pula kepada link ilmiah

Blogger yang follower tak mencecah 1000 orang sahaja, sila klik banner di atas jika teringin nak joint.
Terima kasih Aisyah (nampak muda lagi) kerana sudi buat segmen ini untuk blogger baru macam akak 🙂

0
General,

TOLONG SAYA….

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ


Bila dah banyak sangat blogwalking &  follow blog lain, terasa macam semak je blog saya ni. Tapi dah tak tau nak susunaturkan apa yang ada dalam blog ni macamana. Takkan nak buat segmen sila komen blog saya kot… haha… macam kelakar je kan?Siapa ada cadangan? Tolong cadangkan kat saya apa yang sepatutnya supaya tak nampak serabut blog saya ni. Nak kutuk ke, nak cadang ke, saya tak kisah.
Ikhlas ni… Tolong ya. Terima kasih…

Tak tahan dah mata ni… mengantuknya… Slide tak siap lagi… Nantilah sambung….

0
General,

Giveaway Mialiana.com

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

Yeay…. Mia buat G.A… memang akak tunggu ni… 🙂

Akak paling suka (yang lain-lain suka juga tau…) entri Segmen Follow Dan Blogwalking Oleh Mialiana.com di Mialiana.com kerana follower akak bertambah dari bermulanya joint Segmen ini. Boleh lihat di SINI bagaimana terkial-kialnya akak belajar menyertai segmen… hehe… Berkat kesabaran Mia mengajar akak, akhirnya berjaya juga akak menyertai first segmen dalam blog akak ni. Memang melucukan 🙂 Selalu bila flash back balik memang akak akan

kerana rasa lucunya, nak juga-juga joint segmen tu walau terkial-kial. he…

Dihati ini nak sangat tag blogger hebat di bawah ni….

  1. Nick Nashram
  2. Miz Ruha
  3. Ciklaili
0
General,

Contest: Saya Si Blogger Awesome 2012 by Yanie dan Akma

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ


Balik dari hantar borang Tabika anak ke 3, than makan, masak air. Hajat dihati nak siapkan slide power point yang dah 60 % siap. Terbuka fb dan blog. Tengok-tengok dalam entri blog bloggerwilma ada contest ni . Saja-saja je nak cuba joint… Tersengguk-sengguk jugala nak klik satu persatu para sponsor punya blog yang hadiahnya memang sangat-sangat mengujakan tu. Haha… Siapa suruh joint kan… Sukatila… :)\

Soalan ditanya…

1. Sejak bila berjinak dalam dunia blog?Dari tahun 2009 tapi tahun ini baru mula nak serius.


2. Kenapa berblogging? Best tak?Sebab minat membaca, menulis apa sahaja, berkongsi pendapat dan belajar disamping melihat-lihat kreativiti rakan-rakan blogger lain. Uish… memang la blogging terbaik… best giler….


3. Harapan pada blog di masa akan datang?Harapan saya, dari penulisan saya di dalam blog ini, ia akan dapat menjana kewangan untuk saya, anak-anak sekeluarga disamping meramaikan kenalan dan 1 hari akan saya juga akan menjadi blogger terhebat dunia.


Tag? 

1. Cik Salmiah
2. En. Aiman
3. Cik Nuramirul

Maaflah yang ditag. jari ni gatal sangat nak tag anda bertiga… 🙂Publish entry dan tinggalkan link entry di ruangan komen pemilik contest

0
General,

Segmen : Jom kutuk Blog Saya by aimancool.com

Salam, Puas ku godek-godek jumpa entry title di atas dari salah seorang peserta dalam ruangan segmen Mia… hah, nin dia segmen yang sangat3… nak ku joint. Tak taula owner blognya En. Aiman sudi terima ke tak lagi… tapi memang menunggu ni… sebab nak tahu kekurangan blog saya ni ha…

Klik banner di atas tu jika hendak ke blog penganjur segmen ni

Tak reti la nak kutuk blog orang wahai encik Aiman……. sebab sedar diri blog ini pun tak berapa nak manthop lagi… tapi terima kasihla sudi buat segmen ini… 🙂

So, tunggu….

Pageviews & followers (rakan blog) sehingga pukul 4 ptg tadi

kesian kan… memang kesian kat blog saya ni…huhuhu… tak kisahla kan… janji boleh menulis dan blogwalking ke blog oranglain yang sememangnya hebat…

0
General,

[STICKY] BLOGLIST BLOGGER BAHARU 2013 | SEGMEN TAMBAH FOLLOWER !

As-salam

Follower saya baru ada 138 setakat 2.25 pagi pada 29/12/2012. Memanglah kurang dari 1000 orang. Jadi rasa dihati bagai nak menambahkan lagi jumlahnya tu. Terjumpa segmen ni dari blog en. Isam Ismail. Pada pendapat saya lah kan… bloglist dan follower adalah sama penting. Dimana, follower adalah untuk melihat sejauhmana sesebuah blog itu punya pembaca atau tidak.

Manakala, bloglist bertujuan untuk menjelajah blog-blog oranglain terutamanya follower blog kita atau disaat kebuntuan mendapatkan idea untuk mencipta sebuah entri. Sebagai contoh, saya suka membaca ataupun menziarahi blog lain untuk mempelajari sesuatu daripada blogger di dalam bloglist saya. Bloglist seperti banner di atas selain dapat meramaikan lagi rakan-rakan dalam dunia blog, ia amat berfaedah untuk blogger baru seperti saya.

Segmen ini akan berakhir pada 30 disember..sudah siap tinggalkan komen di ruangan penganjur. Terima kasih penganjur segmen 🙂

0